Monday, April 20, 2009

JANGAN SAMPAI TERJUN KE LUBUK


GOLONGAN KAFIR


Dalam haTi mereka, sangat takutkan kalian, lebih dari takutkan Allah. Yang demikian itu kerana mereka itu kaum yang tidak mengerti (bijak).

Mereka tidak akan memerangi kalian bersama – sama, melainkan dalam negeri yang berbenting kuat atau dibalik dinding (tembok). Perjuangan antara sesama mereka, sangat hebat. Kalian menyangka mereka (orang - orang kafir) itu bersatu, (tidak) hati mereka sedang berpecah belah (pertentangan fahaman antara mereka. Misalnya pada masa ini mereka bertentangan pendapat mengenai kapitalisme, sosialisme, komunismes dan fahaman - fahaman tidak berTuhan). Itu disebabkan mereka itu kaum yang tidak berakal.

Serupa dengan orang - orang yang belum lama sebelum mereka, telah merasai akibat buruk dari perbuatan mereka sendiri, dan mereka mendapat sikasaan yang perit.

Seumpama syaitan , pada ketika berkata kepada umat manusia: Tentanglah Allah. Setelah umat manusia itu menentang Tuhan, (syaitan) berkata: Aku berlepas tangan dari kalian. Sesunghuhnya aku takut kepada Allah pemimpin alam semesta.

Akibatnya, kedua – duanya (syaitan dan umat manusia) bersama – sama dalam neraka, tinggal tetap bermastautin) di sana. Itulah balasan bagi orang – orang yang bersalah.

Hai orang – orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah. Dan setiap individu hendaklkah memerhatikan apakah yang akan dikirimkannya dahulu untuk hari esok. Dan bertkawalah kalian kepada Allah. Sesaungguhnya Allah itu amat mengetahui apa yang kalian lakukan.

Dan kalian jangan jadi serupa dengan mereka yang lupakan Allah, lalau (nanti) Allah (sengaja) melupakan diri mereka. Itulah orang – orang yang jahat.

Penghuni – penghuni neraka tidak sama dengan penghuni -mpenghuni syurga. Penguni - penghuni syurga adalah orang – orang yang beruntung.

Jika Quran itu Kami turunkan atas sebuah gunung, sudah pasti anda nampak gunung itu tunduk dan belah kerana takutkan Allah ( Quran dapat memecahkan golongan atau kerajaan kafir yang kua ada adat resam kunu). Itulah perumpamaan Kami untuk umat manusia agar mereka dapat berfikir. - Al Hasyr: 13 – 20.

Nota: Setiap Orang Melayu patut mengkaji maksud ayat - ayat Quran di atas ini, kerana ia ada hubung kait dengan kedudukan dan suasana politik mereka pada masa ini.


HADIS


SEMBAHYANG JUMAAT


Nabi Muhammad s.a.w. telah besabda (amaran): Siapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, dia hendaklah pergi sembahyang Jumaat. Dan siapa meninggalkan sembahyang Jumaat kerana permainan (misalnya, sukan dan pertandinga lain) atau perdagangannya, dan Allah tidak memerlukannya (menolaknya). Dan Allah Maha terpuji.

- Dari khutbah Jumaat Nabi. Perawi: At Tabrani.


PETUA


TERJUN KE LUBUK


Orang – orang yang busuk hati (takbur, khianat atau sebagai makhluk perosak) sering mengeluarkan kata - kata nasihat di samping membanggakan dirinya. Jangan mengikut nasihatnya, kerana kalau sesia-pa yang mengikiut nasihatnya, sama dengan mendengar cakap orang, terjun masuk lubuh. Ertinya, bahaya.


*** ***


Akan terbit! Akan terbit!MOKHTAR PETAH


NOH OMAR

JIHADNYA

BELA RAKYAT JELATA*** ***


WASPADA!


BAHAYA KEPADA MELAYU DAN UMAT ISLAM


SEMUA PARTI POLITIK DI MALAYSIA YANG TIDAK ADA DALAM PELEMBAGAANNYA ASAS DAN TUJUAN' BERJUANG MENDUKUNG KEBANGSAAN MELAYU, BAHASA MELAYU DAN AGAMA ISLAM ADALAH BAHAYA KEPADA ORANG MALAYU DAN AGAMA ISLAM, KEADAANNYA SEPERTI RACUN DALAM USUS MANUSIA DAN HAIWAN.

JIKA PARTI – PARTI POLITIK DEMIKIAN MEMERINTAH DAN BERKUASA DI NEGARA INI, BANGSA MELAYU DAN BAHASA MELAYU AKAN HILKANG DAN AGAMA ISLAM AKAN MUSNAH ATAU HILANG JUA.

ORANG - ORANG KETURUNAN PENDATANG DARI CINA DAN INDIA TELAH BERJAYA. PARTI POLITIK YANG SEPERTI YANG TERSEBUT DI ATAS, IAITU PAP ATAU PETIR TELAH BERJAYA MENGAMBIL SEBAHAGIAN DARI BUMI MELAYU DAN DIPERINTAH DAN DIKUASAI OLEH ORANG CINA DAN INDIA, IAITU SINGAPURA.

KUASA ALLAH TIDAK ADA SIAPA YANG TAHU. TETAPI PADA FIKIRAN MANUSIA YANG LEMAH; SAMPAI BILA PUN SINGAPURA TIDAK AKAN DAPAT DIPERINTAH OLEH ORANG MELAYU. PULAU ITU ADALAH BUMI MELAYU PERTAMA YANG TERLEPAS KE TANGAN ORANG – ORANG KETURUNAN PENDATANG.

SETELAH TERTUBUHNYA MALAYSIA, PAP TELAH MENINGGALKAN ANAKNYA DI NEGARA INI, IAITU DEMOCRATIC ACTION PARTY – DAP. HARI INI ORANG MELAYU BOLEH MELIHAT DENGAN MATA ORANG BIJAKSANA, DAP MELALUI ORANG -ORANGNYA YANG BERPELAJARAN TINGGI TELAH MEMAKI HAMUN ORANG MELAYU. DUA NEGERI DI NEGARA INI TELAH BERADA DI BAWAH PENGARUH DAN KUASA PKR DAN DAP YANG BERJUANG DENGAN DASAR SOSIO-DEMOKRASI, IAITU PULAU PINANG DAN PERAK, IAITU SEBLUM TINDAKAN TEGAS DAN BERDAULAT SULTAN PERAK , SULTAN AZLAN SHAH.


KALAU ORANG MELAYU - UMAT ISLAM TIDAK BESATU PADU DAN LUPAKAN BANGSA DAN AGAMA ISLAM, TIDAK BERWASPADA. DALAM TEMPOH 10 TAHUN LAGI, MALAYSIA AKAN MENJADI SINGAPURA KEDUA.


- peneliti sains politik institusi pondok Sheikh Abdullah Fahim.

- peserta baki perjuangan Ustaz Abu Bakar Al Baqir.

  • rakan setia Dr. Burhanuddin Helmi dan Prof Zulkifli

Muhammad.

- pembaca dan penerliti buku – buku karya HAMKA,

Syed Qutb, Muhammad Abduh dan Mustapha Al Ghalayeen.

Qutb, Mustafa Al Ghalayin dan Muhammad Abduh.

  • Penerima bimibingan poltik dari Seokarno.


*** ***


BUKU BARU ! TERBIT SEGERA!


MOKHTAR PETAH

DATO' SERI NAJIB TUN RAZAK

PERDANA MENTERI

MALAYSIA

RAKYAT

DIDAHULUKAN


Buku ini akan diterbitkan oleh sebuah badan Anak Yatim dan Orang Kurang Upaya (OKU) semua kaum untuk memungut derma.


============================


Siapakah yang menentang RajaMelayu?

Benarkah Takhta akan jadi bahah

sajarah di muzium?


Bacalah buku ini ! Edisi baru!!

MOKHTAR PETAHKERAJAAN MANSUH

KEKEBALAN

RAJA MELAYU

No comments: