Monday, April 13, 2009

HAIWAN AIR

Allah telah mencipta haiwan (yang hidup) dalam air (ilmu botani dan zoologi dapat menunjukkan bagaimana kepentingan air bagi kehidupan tumbuh – tumbuhan dan haiwan) . Di antaranya yang berjalan atas perutnya Imerangkak dan menjalar), di antaranaya berjalan atas dua kaki dan antaranya berjalkan dengan empat kaki. Allah mecipta apa yang dikehendaki – Nya; sesungguhnya Allah itu kuasa atas segala ssuatu. - An Nur:45.


HADIS

BERJUANG PADA JALAN ALLAH

Dari Abu Hurairah r.a. , : Datang seorang lelaki menghadap Rasulullah dan bertanya: “ Adakah orang yang berperang kerana mempertahankan kehrmatan, berjuang kerana keberanian dan yang berjuang kerana inging dilihatg orang (menunjuuk hebat), manaka di antara jihat pada jalan Allah? Junjungan bersabda: Siapa yang berjuang untguk meninggikan kalimat Allah (agama Islam) Allah, itulah yang berperang di jalan Allah.

- Perawi Imam Bukhari.


PETUA

PEMIMPIN

Pemimpin yang mengambil orang – orang untuk mempertahankan keduduklannya, dia adalah pemimpin yang tiak jujur. Pedmimpin yang melantikprang ramai untuk kepentingan peribadiunya adalah zalim

******************

WASPADA!!!


BAHAYA KEPADA MELAYU DAN UMAT ISLAM

SEMUA PARTI POLITIK DI MALAYSIA YANG TIDAK TIDAK ADA DALAM PELEMBAGAANNYA ASAS DAN TUJUAN' BERJUANG MENDUKUNG KEBANGSAAN MELAYU, BAHASA MELAYU DAN AGAMA ISLAM ADALAH BAHAYA KEPADA ORANG MALAYU DAN AGAMAISLAM, KEADAANNYA SEPERTI RACUN DALAM USUS MANUSIA DAN HAIWAN.

JIKA PARTI – PARTI POLITIK DEMIKIAN MEMERINTAH DAN BERKUASA DI NEGARA INI, BANGSA MELAYU DAN BAHASA MELAYU AKAN HILKANG DAN AGAMA ISLAM AKAN MUSNAH ATAU HILANG JUA.

ORANG – ORANG KETURUNAN PENDATANG DARI CINA DAN INDIA TGELAH BERJAYA.PARTI POLITIK YANG SEPERTI YANG TERSEBUT DI ATAS, IAITU PAP ATAU PETIR TELAH BERJAYA MENGAMBIL SEBAHAGIAN DARI BUMI MELKAYU DAN DIPERNTAH DAN DIKUASAI OLEH ORANG CINA DAN IINDIA, IAITU SINGAPURA.

KUASA ALLAH TIDAK ADA SIAPA YANG TAHU. TETAPI PADA FIKIRAN MANUSIA YANG LEMAH; SAMPAI BILA PUN SINGAPURA TIDAK AKAN DAPAT DIPERINTAH OLEH ORANG MELAYU. PULAU ITU ADA MENJADI BUMI MELAYU PERTAMA YANG TERLEPADS KE TANGAN ORANG – ORANG KETURUNAN PENDATANG.

SETELAH TERTUBUHNYA MALAYSIA, PAP TELAH MENINGGALKAN ANAKNYA DI NGARA INI, IAITU DEMOCRATIC ACTION PARTI – DAP. HARI INI ORANG MELAYU BOLEH MELIHAT DENGAN MATA ORANG BIJAKJSANA,DAP MELALUI ORANGH -ORANGNYA YANG BERPELAJARAN TINGGI TELAH MEMAKI HAMUN ORANG MELAYU. DUA NEGERI DI NEGARA INI DI BAWAH PENGARUH DAN KUASA DAP, IAITU PULAU PINANG DAN PERAK, IAITU SEBLUM TINDAKAN TERGAS DAN BERDAULAT SULTAN PERAK , SULTAN AZLAN SHAH.

PARTI KEADILAN RAKYAT PIMPINAN, ANWAR IBRAHIM MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA DENGAN DAP.

KALAU ORANG MELKAYU DAN UMAT ISLAM TIDAN BERWASPADA, BERSATU PADU DAN LUPAKAN BANGSA DAN AGAMA ISLAM,DALAM TEMPOH 10 TAHUN LAGI, MALAYSIA AKAN MENJADI SINGAPURA KEDUA.


- peneliti sains politik institusi pondok Sheikh Abdullah Fahim.

- peserta baki perjuangan Ustaz Abu Bakar Al Baqir.

  • rakan setia Dr. Burhanuddin Helmi dan Prof Zulkifli

Muhammad.

- pembaca dan penerliti buku – buku karya HAMKA,

Syed Qutb, Muhammad Abduh dan Mustapha Al Ghalayeen.

Qutb, Mustafa Al Ghalayin dan Muhammad Abduh.

  • penerima bimibingan poltik dari Seokarno.


*** ***


BUKU BARU ! TERBIT SEGERA!


MOKHTAR PETAH

DATO' SERI NAJIB TUN RAZAK

PERDANA MENTERI

MALAYSIA

RAKYAT

DIDAHULUKAN

Buku ini akan diterbitkan oleh sebuah badan Anak Yatim dan Orang Kurang Upaya (OKU) semua kaum untuk memungut derma.

No comments: