RENDANG PEDAS DAGING PUYUH LAUT
Pada hari ini, jika anda suami yang 'timbang rasa', untuk makan tengahari, bantulah isteri mamasak 'rendang pedas daging burung puyuh laut. Sedap!
Cara memasak
1 kilo daging puyuh, santankelapa (sebiji), serai, lengkuas, bawang, cili api, garam (secukup rasa. Jaga, jika darah tinggi) dan sedikit asam gelugur. Masak agak pekat.
ULAM
Sambal belacan - cili api dan asam mempelam muda. Ulam pucuk putat, cabang tiga atau gajus dan terung belanda rebus.
Dari: Dapur Pesaka orang tua - tua Negeri Perak
ULAM
Sambal belacan - cili api dan asam mempelam muda. Ulam pucuk putat, cabang tiga atau gajus dan terung belanda rebus.
Dari: Dapur Pesaka orang tua - tua Negeri Perak
No comments:
Post a Comment
Terima Kasih kerana meluangkan masa untuk blog ini.
Harap Maaf juga kerana penulis tidak dapat membalas comment anda atas sebab2 tertentu.
Komen, Ulasan,dan Idea anda amat dihargai.
Sekian.